Umów wizytęprzez Internet!


Wybierz dogodny termin w poniższym kalendarzu i potwierdź rezerwację.

Wczytywanie kalendarza...

Powrót do kalendarza
Rezerwacja wizyty Nowy Sącz
Rezerwacja wizyty Nowy Sącz
01 stycznia 0000 godzina 00:00
Nowy Sącz, ul. Jana Długosza 23
Dietetyk: Małgorzata Bernady
Nowy Sącz, ul. Jana Długosza 23
Dietetyk: mgr Katarzyna Barańska
Tutaj wpisz kod który otrzymałeś wiadomością sms.
Wysyłanie

Wysyłanie danych

Zapraszam serdecznie na bezpłatne
konsultacje w moim gabinecie.

W ramach wspólnego spotkania:

  • dokonamy szczegółowej oceny masy i składu ciała
  • przeanalizujemy Twoje potrzeby i wydatki energetyczne
  • ustalimy optymalny zakres badań laboratoryjnych

Proszę o telefon aby umówić konkretną godzinę spotkania.

tel. 731 650 650

tel. 731 950 950

 Małgorzata Bernady
Małgorzata Bernady
mgr Katarzyna Barańska
mgr Katarzyna Barańska
Ukryj kalendarz
02 Gru

Sałatka z pieczoną dynią i ciecierzycą

Super sycąca sałatka, z niesamowitym polączeniem smaków. Idelna na wspólne wieczory lub do pracy.

 

Składniki:

Ciecierzyca gotowana 2 łyżki  |  Czosnek 1 ząbek  |  Dynia 300 g  |  Miód pół łyżeczki  |  Musztarda pół łyżeczki  |  Oliwa z oliwek 2 łyżeczki  |  Oregano pół łyżeczki  |  Pieprz biały mielony pół łyżeczki  |  Pomidory suszone 2 plastry  |  Przyprawa papryka słodka pół łyżeczki  |  Rukola garść  |  Ser Feta plaster  |  Sok z cytryny pół łyżeczki  |  Sól szczypta

 

Przygotowanie:

Piekarnik nagrzać do 200 stopni C. Przygotować dynię (pokroić na kawałki, obrać ze skórki, usunąć nasiona), miąższ pokroić w kostkę. Dynię wymieszać z odcedzoną ciecierzycą, łyżką oliwy, startym czosnkiem, solą, pieprzem, papryką i oregano. Wyłożyć na blaszkę do pieczenia wyścieloną papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika. Piec przez ok. 15 minut do miękkości dyni. Na talerzach rozłożyć opłukaną i osuszoną rukolę, dodać upieczone warzyw, pokrojoną w kosteczkę fetę oraz posiekane suszone pomidory i opcjonalnie kapary. Całość doprawić w razie potrzeby solą i pieprzem, polać sosem (wszystkie składniki roztrzepać rózgą lub widelcem).

 

Wartość odżywcza:

Energia 355kcal  |  Białko 13g |  Węglowodany 53g  | Tłuszcze 15g

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe
POKAŻ